CSI Stables Stoeterij en Zorgboerderij is een bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding vinden en/of meewerken. Wij bieden sociale activering, arbeidsritme en voor sommigen een plek om bij te komen en zich te bezinnen op de toekomst. Er wordt altijd gekeken en ingespeeld op de mogelijkheden van onze cliënten.

Wij zijn gevestigd aan de Westdijk 19 in Zuidschermer, direct tegenover het Noordhollands kanaal, onder de rook van Alkmaar. Het complex is in 2005 compleet gerenoveerd en inmiddels ideaal ingericht om zorgcliënten een vertrouwde en veilige plek te bieden. Het bedrijf valt onder de agrarische categorie paardenhouderij en veel van de activiteiten zijn hier dan ook op afgestemd.

Zorgcliënten mogen bij CSI Stables rekenen op professionele begeleiding en een uitstekende sfeer. Wij steken graag de handen uit de mouwen maar bieden ook ruimte, structuur en ontspanning. Door het onderlinge contact tussen cliënten en het werken met dieren én in de buitenlucht komen mensen tot innerlijke rust en zelfvertrouwen.

 

Hieronder onze informatie op www.zorgboeren.nl

Wij zijn natuurlijk een zorgboerderij, maar niet zomaar een!
Voor een ieder is altijd iets te doen naar zijn of haar interesse.

Even voorstellen:

Christabel Schilder CSI Stables smallEigenaar en oprichter van CSI Stables, Christabel Schilder geboren te Spierdijk. Opgegroeid op een melkvee bedrijf. Voorheen begeleidster op kinderdagverblijf, paarden trainen en uitbrengen in races, dierenartsassistente, vrachtwagenchauffeuse en sinds 2006 gestart met de zorgboerderij. Samen met een team van gediplomeerde medewerkers vormen zij het team van 'CSI Stables Stoeterij en Zorgboerderij'.

We zijn gevestigd in Zuidschermer, aan de rand van Alkmaar langs het Noord Hollands kanaal. 'De zorgboerderij bestaat sinds 2006'. Wij hebben een prachtige omgeving gecreëerd in de Zuidschermer wat met de nodige faciliteiten uitnodigt tot nuttige inspanning en ontspanning met voornamelijk paarden maar ook zeker andere facetten van het prachtige outdoor leven op ons 28ha tellende weiland te Zuidschermer komen aanbod.

De leeftijden bij ons variëren van 10 tot 55 jaar. Bijzonder is toch wel het grote aantal jongeren in onze groep, samen met elkaar hebben we een super gezellig team van gemaakt. Dit team zet zich in om de paarden en andere dieren te voorzien van beweging, eten, verzorging. Samen de stal werkzaamheden en andere terugkerende klussen zoals hekwerk maken, erf onderhouden, timmerklussen, bestrating, rijbak slepen enzv. creëren een band met elkaar.

Onze boerderij stimuleert de werklust. Menigeen heeft leren werken en ziet ook het werk. De mensen zijn lichamelijk voldaan en kunnen heerlijk slapen na een werkdag. Niet te vergeten voor de jongste is de mogelijkheid er om les te krijgen. De kinderen die niet naar school kunnen proberen we op een creatieve inspirerende manier leerbaar te houden en/of te krijgen. Natuurlijk wordt er zolang het weerbericht goed is elke middag gereden op een heel braaf paard en/of pony.

De begeleiding bestaat uit een aantal vaste krachten Renee Dott is afgestudeerd pedagogisch werker na haar stage is ze bij ons gebleven, Charissa Mollet is ook na haar opleiding zorglandbouw met goed gevolg af gelegd te hebben bij ons gekomen zij begeleiden de mensen bij CSI Stables! Daarnaast worden zij geassisteerd door 1 a 2 stagiaires per dag. Naast de dagbesteding hebben we een klein wooninitiatief. Wij hebben 9 appartementen, waar we beschermd wonen aanbieden.

Gr. Christabel Schilder